Skip links

Yin & Yang joogakurssi osa II 21.1.2020

MITÄ?

Jatkokurssi sinulle, joka olet joko käynyt Yin&Yang peruskurssin tai sinulla on kokemusta molemmista joogamuodoista. Tältä kurssilta löydät voimistavaa dynaamista joogaa yhdistettynä ihanaan, lempeästi avaavaan yin joogaan. Molemmissa saat mahdollisuuden syventää ja kehittää omaa harjoitustasi pidemmälle.

Sanskritin kielen sana yoga tarkoittaa yhteyttä- yhteyttä itseen. Jokaisessa jooga harjoituksessa yhdistyvät saumattomasti keho, mieli ja hengitys. Jooga tähtää kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, jossa kaikki osa-alueet huomioidaan ja pyritään tasa-painottamaan. Moni meistä saattaa etsiä vastauksia itsensä ulkopuolelta, vastuuttaen samalla toiset omasta onnellisuudestaan. Jooga ei tarjoa sinulle vastauksia valmiina, mutta vie syvemmälle sisimpääsi kuulemaan sitä mitä aidosti kaipaat ja tarvitset. Harjoitusten avulla tasapainotamme kehoa, jolloin oman mielen tutkiminen ja itseensä tutustuminen tulevat lähemmäksi. Joogan lempeä asenne omaan kehoon ja sen rakastamiseen avaa oven hyväksyvälle suhtautumiselle itseesi.

Yin ja Yang kuvaavat kahta vastakkaista elämän perusvoimaa, joiden tasapainottamisesta koko elämässä ja sen eri osa-alueissa lopulta on kyse. Sana Yin on alun perin tarkoittanut ”vuoren varjoisaa rinnettä” ja Yang puolestaan kuvaa ”vuoren valoisaa, aurinkoista puolta”. Valo ja varjot ovat läsnä niin jokaisessa päivässä kuin koko elämässä ja me tarvitsemme molempia. Kehoa energisoivaa ja voimistavaa valoa- Yangia, sekä kehoa rentouttavaa ja palauttaa varjoa, eli Yinia.

Jooga jollaista kurssin voimistavassa, Yang, osiossa harjoitamme on lempeää, hengityksen tahdissa tehtävää asana (asento) harjoitusta. Yhdistämme rauhalliset tekniikkaa hiovat asanat kehoa ihanasti liikuttavaan flowhun. Tarkoitus ei ole venyä ääriasentoihin vaan tehdä hyvää keholle, on sen tila tässä hetkessä sitten notkeampi tai kankeampi.

Yin-jooga puolestaan tarjoaa vastapainoksi lempeästi huoltavaa harjoitusta, jossa asanoissa viivytään useiden minuuttien ajan. Harjoituksen rytmi on paljon hitaampi ja asanoiden tulisi olla ennen kaikkea lempeitä, niissä ei pusketa äärirajoille vaan opetellaan ymmärtämään että vähemmän on enemmän. Yin- asanoiden kesto on 3 minuutista ylöspäin ja vaikutus kohdistuu myös fyysisen kehon syvempiin osiin; sidekudoksiin, niveliin ja kalvorakenteeseen. Henkisellä puolella yin tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä ja kuunnella omaa sisintään. Asanoissa viipyminen antaa mahdollisuuden syventyä siihen mitä keholla, mielellä ja sydämellä on kerrottavanaan juuri tässä hetkessä. Monesti harjoituksen suurimmat haasteet ovatkin juuri mielessä ja sen kärsimättömyydessä. Pelkästään se että malttaa olla paikallaan, suorittamatta harjoitusta ja puskematta kehoa vaan hyväksyy sen rajoitukset ja pintaan nousevat vaikeatkin tunteet, riittää harjoittamaan kärsivällisyyttä ja läsnäoloa.

KENELLE?

Jos kaipaat rauhaa ja lempeää liikettä, joka hoitaa niin kehoa kuin mieltä on tämä kurssi juuri sinulle tarkoitettu. Yin & Yang joogakurssilla yhdistämme dynaamisen joogan ja pehmeän, hellivän Yin joogan kokonaisuudeksi joka rentouttaa, voimistaa sekä rauhoittaa.

Olet jo harrastanut jonkun verran dynaamista joogaa ja tunnet perusasanat. Sinulla on hyvä pohja lähteä rakentamaan harjoitusta eteenpäin.

Jos olet raskaana tai sinulla on tuki- ja liikuntaelinvammoja/sairauksia niin ota yhteyttä opettajaan sari@valkoinensulka.fi jotta voitte keskustella onko kurssi sinun kehollesi juuri sopiva vai löydättekö yhdessä vieläkin paremman vaihtoehdon.

Aikataulu

Kurssilla on seitsemän tapaamista Tiistaisin;

21.1 klo 19.15-20.45

28.1  klo 19.15-20.45

4.2 klo 19.15-20.45

11.2 klo 19.15-20.45

18.2  klo 19.15-20.45

3.3 klo 19.15-20.45

10.3 klo 19.15-20.45

Hinta:

149€
(Voit maksaa liikuntaseteleillä)

Ohjaajana: Sari

Paikka:
Valkoisen Sulan studio
Tikkutehtaantie 2A 2 krs,
40800 Vaajakoski

Ilmoittautuminen on sitova.
Olet lämpimästi tervetullut kurssille juuri sellaisena kun olet. <3

Ilmoittaudu mukaan