Skip links

Yin & Yang joogakurssi AAMU 20.1

MITÄ?

Hetki aikaa itselle. Hiljaisuus ja pysähtyneisyys, jossa voi lempeästi kuunnella omaa kehoa ja sydäntä, samalla voimistaen ja huoltaen kehoa.

Sanskritin kielen sana yoga tarkoittaa yhteyttä- yhteyttä itseen. Jokaisessa jooga harjoituksessa yhdistyvät saumattomasti keho, mieli ja hengitys. Jooga tähtää kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, jossa kaikki osa-alueet huomioidaan ja pyritään tasa-painottamaan. Moni meistä saattaa etsiä vastauksia itsensä ulkopuolelta, vastuuttaen samalla toiset omasta onnellisuudestaan. Jooga ei tarjoa sinulle vastauksia valmiina, mutta vie syvemmälle sisimpääsi kuulemaan sitä mitä aidosti kaipaat ja tarvitset. Harjoitusten avulla tasapainotamme kehoa, jolloin oman mielen tutkiminen ja itseensä tutustuminen tulevat lähemmäksi. Joogan lempeä asenne omaan kehoon ja sen rakastamiseen avaa oven hyväksyvälle suhtautumiselle itseesi.

Yin ja Yang kuvaavat kahta vastakkaista elämän perusvoimaa, joiden tasapainottamisesta koko elämässä ja sen eri osa-alueissa lopulta on kyse. Sana Yin on alun perin tarkoittanut “vuoren varjoisaa rinnettä” ja Yang puolestaan kuvaa “vuoren valoisaa, aurinkoista puolta”. Valo ja varjot ovat läsnä niin jokaisessa päivässä kuin koko elämässä ja me tarvitsemme molempia. Kehoa energisoivaa ja voimistavaa valoa- Yangia, sekä kehoa rentouttavaa ja palauttaa varjoa, eli Yinia.

Dynaaminen hatha-jooga, jollaista kurssin voimistavassa, Yang, osiossa harjoitamme on lempeää, hengityksen tahdissa tehtävää asana (asento) harjoitusta. Asanoita ei suoriteta vaan liikutaan, hengityksen tahtiin, kehoa kuunnellen ja tuntemaan oppien. Tarkoitus ei ole venyä ääriasentoihin vaan tehdä hyvää keholle, on sen tila tässä hetkessä sitten notkeampi tai kankeampi.

Yin-jooga puolestaan tarjoaa vastapainoksi lempeästi huoltavaa harjoitusta, jossa asanoissa viivytään useiden minuuttien ajan. Harjoituksen rytmi on paljon hitaampi ja asanoiden tulisi olla ennen kaikkea lempeitä, niissä ei pusketa äärirajoille vaan opetellaan ymmärtämään että vähemmän on enemmän. Yin- asanoiden kesto on 3 minuutista ylöspäin ja vaikutus kohdistuu myös fyysisen kehon syvempiin osiin; sidekudoksiin, niveliin ja kalvorakenteeseen. Henkisellä puolella yin tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä ja kuunnella omaa sisintään. Asanoissa viipyminen antaa mahdollisuuden syventyä siihen mitä keholla, mielellä ja sydämellä on kerrottavanaan juuri tässä hetkessä. Monesti harjoituksen suurimmat haasteet ovatkin juuri mielessä ja sen kärsimättömyydessä. Pelkästään se että malttaa olla paikallaan, suorittamatta harjoitusta ja puskematta kehoa vaan hyväksyy sen rajoitukset ja pintaan nousevat vaikeatkin tunteet, riittää harjoittamaan kärsivällisyyttä ja läsnäoloa.

KENELLE?

Jos kaipaat rauhaa ja lempeää liikettä, joka hoitaa niin kehoa kuin mieltä on tämä kurssi juuri sinulle tarkoitettu. Yin & Yang joogakurssilla yhdistämme dynaamisen joogan ja pehmeän, hellivän Yin joogan kokonaisuudeksi joka rentouttaa, voimistaa sekä rauhoittaa.

Joogataustaa ei vaadita. Olet tervetullut kurssille olet sitten ensikertalainen tai jo kokenut konkari.

Jos olet raskaana tai sinulla on tuki- ja liikuntaelinvammoja/sairauksia niin ota yhteyttä opettajaan sari@valkoinensulka.fi jotta voitte keskustella onko kurssi sinun kehollesi juuri sopiva vai löydättekö yhdessä vieläkin paremman vaihtoehdon.

Aikataulu

Kurssilla on seitsemän tapaamista keskiviikkoisin;

20.1  klo 9.30-11.00

27.1  klo 9.30-11.00

3.2 klo 9.30-11.00

10.2 klo 9.30-11.00

17.2  klo 9.30-11.00

24.2 klo 9.30-11.00

10.3 klo 9.30-11.00

Hinta:

149€
(Voit maksaa liikuntaseteleillä)

Ohjaajana: Sari

Paikka:
Valkoisen Sulan studio
Tikkutehtaantie 2A 2 krs,
40800 Vaajakoski ( Jyväskylä )

Ilmoittautuminen on sitova. Sillä paikkoja on rajoitetusti. Etäosallistumiseen on mahdollisuus jos rajoitukset sen vaativat tai vähintään 3 asiakasta ilmoittautuu etäosallistujiksi. Kurssi alkaa jos ilmoittautuneita on minimimäärä, eli 8.
Olet lämpimästi tervetullut kurssille juuri sellaisena kun olet. <3

Ilmoittaudu mukaan

  • Tämän lomakkeen tietoja käytetään vain kursseille ilmoittautumisien varmistamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.