Skip links

Joogaretriitti- lempeää läsnäoloa 18-20.6.2021

Kurssi on täynnä.

MITÄ?

Anna itsellesi lahjaksi lempeää läsnäoloa, hiljaisuutta ja kiireetöntä aikaa. Wäärälän tuvassa, kauniin luonnon ympäröimänä pääset lähemmäs itseäsi ja saat mahdollisuuden kuunnella mitä omalla keholla, mielellä ja sydämellä on sinulle kerrottavaa. Saat ladattua itsesi, sekä akkusi ja pääset yhteyteen oman voimasi kanssa, joka arjen keskellä joskus meiltä kaikilta pääsee kadoksiin.

Retriitillä yhdistämme joogan ja erilaiset meditaatioharjoitukset kokonaisuudeksi joka huoltaa niin kehoa kuin mieltä. Juuri sinulle kokatut kasvisruuat, rantasaunan lempeät löylyt ja unet ihanassa kammarissa tai aitassa viimeistelevät elämyksen kaikille aisteille.

Hiljenny itsesi äärelle ja löydä yhteys kehon, mielen ja hengityksen välillä. Harjoitusten avulla tasapainotamme kokonaisuutta, jolloin oman mielen tutkiminen ja itseensä tutustuminen tulevat lähemmäksi. Joogan lempeä asenne omaan kehoon ja sen rakastamiseen avaa oven hyväksyvälle suhtautumiselle itseesi.

Yin ja Yang kuvaavat kahta vastakkaista elämän perusvoimaa, joiden tasapainottamisesta koko elämässä ja sen eri osa-alueissa lopulta on kyse. Sana Yin on alun perin tarkoittanut “vuoren varjoisaa rinnettä” ja Yang puolestaan kuvaa “vuoren valoisaa, aurinkoista puolta”. Valo ja varjot ovat läsnä niin jokaisessa päivässä kuin koko elämässä ja me tarvitsemme molempia. Kehoa energisoivaa ja voimistavaa valoa- Yangia, sekä kehoa rentouttavaa ja palauttaa varjoa, eli Yinia.

Hatha-jooga jollaista kurssin voimistavassa, Yang, osiossa harjoitamme on lempeää, hengityksen tahdissa tehtävää asana (asento) harjoitusta. Asanoita ei suoriteta vaan liikutaan, hengityksen tahtiin, kehoa kuunnellen ja tuntemaan oppien. Tarkoitus ei ole venyä ääriasentoihin vaan tehdä hyvää keholle, on sen tila tässä hetkessä sitten notkeampi tai kankeampi.

Yin-jooga puolestaan tarjoaa vastapainoksi lempeästi huoltavaa harjoitusta, jossa asanoissa viivytään useiden minuuttien ajan. Harjoituksen rytmi on paljon hitaampi ja asanoiden tulisi olla ennen kaikkea lempeitä, niissä ei pusketa äärirajoille vaan opetellaan ymmärtämään että vähemmän on enemmän. Yin- asanoiden kesto on 3 minuutista ylöspäin ja vaikutus kohdistuu myös fyysisen kehon syvempiin osiin; sidekudoksiin, niveliin ja kalvorakenteeseen. Henkisellä puolella yin tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä ja kuunnella omaa sisintään. Asanoissa viipyminen antaa mahdollisuuden syventyä siihen mitä keholla, mielellä ja sydämellä on kerrottavanaan juuri tässä hetkessä. Monesti harjoituksen suurimmat haasteet ovatkin juuri mielessä ja sen kärsimättömyydessä. Pelkästään se että malttaa olla paikallaan, suorittamatta harjoitusta ja puskematta kehoa vaan hyväksyy sen rajoitukset ja pintaan nousevat vaikeatkin tunteet, riittää harjoittamaan kärsivällisyyttä ja läsnäoloa.

KENELLE?

Jos kaipaat rauhaa ja lempeää liikettä keholle sekä mielelle. Jos kaipaat kauneutta ja luontoa ympärillesi- kaukana omasta arjesta ja kiireistä, on tämä viikonloppu juuri sinulle tarkoitettu. Retriitissä yhdistämme dynaamisen joogan ja pehmeän, hellivän Yin joogan sekä meditoinnin kokonaisuudeksi joka rentouttaa, voimistaa sekä rauhoittaa.

Joogataustaa ei vaadita. Olet tervetullut retriitille, olet sitten ensikertalainen tai jo joogapolkua pidempään kulkenut.

Jos olet raskaana tai sinulla on tuki- ja liikuntaelinvammoja/sairauksia niin ota yhteyttä opettajaan sari@valkoinensulka.fi jotta voitte keskustella onko retriitti sinulle juuri sopiva vai löydättekö yhdessä vieläkin paremman vaihtoehdon.

KÄYTÄNNÖN ASIAT JA MITEN PÄÄSET MUKAAN?

Missä?

Wäärälän tupa, Ruuhimäessä, Keski-Suomen sydämessä.

Milloin?

Perjantai 18.6-sunnuntai 20.6

Lisätietoja voit kysellä: sari@valkoinensulka.fi

Ilmoittautumaan pääset aikataulun alla löytyvällä lomakkeella.

Hinta?

Hinta on 399€. Hinta sisältää joogatunnit, ruokailut, majoituksen sekä saunan.

Mitä tarvitset mukaan?

Oman joogamaton, vesipullon, villasukat sekä mukavia vaatteita joogaamiseen ulkona ja sisällä, säästä riippuen. Lakanat sekä pyyhkeen ja uima-asun.

 

Alustava aikataulu:

 

Perjantai 28.6

Klo 15.30- saapuminen ja majoittuminen

Klo 17.00-19.30 Yin & Yang harjoitus

Klo 20.00 salaatti-iltapala

 

Lauantai 27.6

klo 7.00-8.30 Aamujooga

klo 8.30- Aamupala

klo 12.30 Lounas

Omaa aikaa samoilla luonnossa tai vain olla ja rentoutua, mahdollisuus myös yhteiseen metsäretkeen pyhälle puulle.

klo 15.30- Joogaharjoitus

klo 18.30 Illallinen

Saunomista ja paljuilua<3

 

Sunnuntai 28.6

Klo 7.00- Aamujooga

Klo 8.30- Aamupala

Vapaa aikaa omiin nautintoihin

Klo 12.30 lounas

Klo 14-15.30 retriitin yhteinen päätös<3

Ilmoittaudu mukaan

  • Tämän lomakkeen tietoja käytetään vain kursseille ilmoittautumisien varmistamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.